Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

17. 06. 2019. 12:04   >>  12:04 4

NETANJAHU TVRDI

"Moja žena izložena političkom progonu"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je njegova supruga osuđena za krivično djelo samo zato što je udata za njega i zato je izložena političkom progonu.

"Da nije moja supruga ne bi bilo istrage i niko ne bio pomišljao da je sudski goni", rekao je sinoć Netanjahu, nakon što je Sari Netanjahu izrečena novčana kazna od oko 15.000 dolara za zloupotrebu državnih fondova.

Jerusalimski okružni sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je ona potpisala sa tužilaštvom, povodom optužbi da je zloupotrijebila oko 100.000 dolara državnog novca na preskupa jela.

Netanjahu je rekao da je juče okončano četiri godine "ludog lova na vještice" zbog "naručenih jela".

"Imam puno poštovanje za sudove. Predsjednik jerusalimskog okružnog suda je bio u pravu kada je rekao da je Sari nepoznat svijet kriminala i da nije umiješana ni u kakvu prevaru", rekao je izraelski lider.

Sara Netanjahu je prošle godine bila optužena za prevaru i zloupotrebu povjerenja.

Na osnovu sporazuma je priznala manje optužbe i smanjila prekomjerne troškove na 50.000 dolara. Premijer Izraela Netanjahu suočen je sa prijetnjom optužnice za odvojene slučajeve korupcije.

On je rekao sinoć i da je njegova supruga odlučila da ne bude prisutna kada se izriče presuda jer je "dovoljno patila".

Jedan zvaničnik u Ministarstvu pravde je oštro kritikovao izjavu premijera, rekašvi da ona šalje "pogrešnu poruku javnosti i omalovažava pravosudni sistem".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније