Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

17. 06. 2019. 22:31   >>  22:30

KINA

U zemljotresu poginulo dvoje, 19 povrijeđeno

Dvoje ljudi je poginulo i 19 je povrijeđeno u jakom zemljotresu koji je danas pogodio provinciju Sečuan u južnoj Kini, javljaju zvaničnici i mediji.

Američki Geološki zavod javio je da je zemljotres bio magnitude 5,9 i da je epicentar bio 19 kilometara od grada Čangninga u Sečuanu. Najbliži veći grad je Čongćing, koji se nalazi 200 kilometara sjeveroistočno.

Žarište potresa je bilo na maloj dubini od 10 kilometara Zemljine kore, naveo je zavod. Plitki zemljotresi izazivaju veću štetu neposredno iznad žarišta i Zavod je upozorio da bi moglo dabude znatne štete od ovog potresa.

Naknadni zemljotres magnitude 5,2 pogodio je istu oblast, naveo je američki Geološki zavod.

Agencija Sinhua je javila da je nekoliko kuća oštećeno u Čongćingu, ali da tamo nema izvještaja o povrijeđenim, prema gradskom birou za upravljanje vanrednim situacijama.

Dnevnik Peking jut dejli (Beijing Youth Daily) javio je da ima povrijedjenih ljudi, a ministarstvo za upravljanje vanrednim situacijama saopštilo je da su vatrogasci poslati na mjesto potresa da učestvuju u spasavanju.

U zemljotresu u provinciji Sečuan u maju 2008. poginulo je skoro 70.000 ljudi. Taj zemljotres bio je magnitude 7,9.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније