Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

19. 06. 2019. 08:20 >> 08:20

BOING VJERUJE

Tražnja za avionima će biti veća za 3%

Američki proizvođač aviona Boing povisio je prognozu tražnje za putničkim avionima u narednih 20 godina za tri odsto, usljed snažnog rasta avio-saobraćaja, iako bi globalni geopolitički i ekonomski rizici mogli da poremete takve izglede.

 

Najveći svjetski proizvođač aviona je, na Sajmu avijacije u Parizu, saopštio da predviđa da će u naredne dvije decenije isporuka novih aviona dostići 44.040 jedinica, u odnosu na 43.000 koliko je projektovao prije godinu dana, prenosi agencija Rojters.

Vrijednost tih isporuka bi, po kataloškim cijenama, iznosila 6.800 milijardi dolara u naredne dvije decenije, umjesto prošlogodišnjih predviđanja od 6.300 milijardi dolara.

Riječ je o troprocentnom povećanju projekcije za uskotrupne avione, poput onih iz porodice Erbas A320 i Boing 737 MAX, koji je i dalje prizemljen nakon dvije fatalne nesreće.

Podsticaj tržištu uskotrupnih aviona, vrijednom 3.800 milijardi dolara, u velikoj mjeri pruža snažna tražnja na azijsko-pacifičkom turističkom tržistu, objavio je Boing.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније