Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

19. 06. 2019. 10:28 >> 10:28

NA SKUPU U FLORIDI

Tramp počeo kampanju za drugi mandat

Američki predsjednik Donald Tramp zvanično je sinoć počeo kampanju za izbor za drugi mandat na skupu u Floridi kritikujući medije i politički establišment protiv koga je bio u trci 2016. godine.

Obraćajući se hiljadama ljudi u Centru Amvej u Orlandu na Floridi, Tramp je rekao da je od prvog dana svog predsjedavanja bio pod napadom "lažnih vijesti i medija" i "nelegalnog lova na vještice" koji su pokušavali da suzbiju njega i njegove pristalice.

On je prikazao uznemirujuću sliku toga kako bi život izgledao ako bi on izgubio trku za drugi mandat 2020. godine, optužujući svoje kritičare za "neameričko ponašanje" i govoreći okupljenima da Demokrate žele da ih unište, i da žele da unište Ameriku kakvu oni znaju.

Apokaliptičan rječnik i optužbe pokazuju da će Trampova predsjednička kampanja 2020. vjerovatno izgledati u velikoj mjeri kao njegova neočekivano uspješna kampanja 2016. godine, navodi agencija AP.

Iako je dvije i po godine u Bijeloj kući Tramp se i dalje obraća svojoj bazi predstavljajući se kao politički autsajder koji je u trci protiv establišmenta u Vašingtonu.

"Imam vijesti za Demokrate koji žele da nas vrate na gorke neuspjehe i izdaje prošlosti. Mi se ne vraćamo nazad. Idemo naprijed u pobjedu", rekao je Tramp.

Govorio je o svojoj kampanji 2016. navodeći da je to bio odlučujući trenutak u američkoj istoriji. Rekao je da je iz osnova izmijenio Vašington i da je bio suočen sa korumpiranim i lošim političkim establišmentom, a da je on vratio vladu za narod i od naroda.

Oni koji su uključeni u reizbor predsjednika SAD vjeruju da njegova gruba verzija populizma uz ponavljanje da treba da se "isuši močvara" u Vašingtonu i dalje ima odjeka među glasačima, iako je njegova administracija povezana sa lobistima i kako izgleda nastojanjem porodice Tramp da profitira od predsjedavanja, navodi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније