Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 06. 2019. 23:32 >> 23:36

KRENULI KA EVROPI

Libija presrela pet čamaca sa 200 migranata

Obalska straža Libije saopštila je danas da je na Mediteranu presrela pet čamaca s oko 200 migranata koji su krenuli ka Evropi.

 

Pet gumenih čamaca sa 199 migranata, među kojima su bile i žene, presretnuto je u prethodnih nekoliko dana nedaleko od Tripolija, navele su libijske vlasti.

Obalska straža je u srijedu presrela dva čamca sa 39 migranata, u četvrtak jedan sa 17 osoba, a u petak još dva čamca sa 143 migranta.

Osam migranata je iz Bangladeša, a ostali su Afrikanci. Pošto im je pružena humanitarna i medicinska pomoć, prebačeni su u izbjegličke kampove u Tripoliju.

Poslije pobune tokom koje je 2011. zbačen i ubijen dugogodišnji libijski lider Moamer Gadafi, Libija je postala glavna tačka za afričke migrante i izbjeglice koji pokušavaju da se domognu Evrope.

Hiljade migranata su prethodnih godina stradale u pokušaju da iz Libije stignu do Evrope preko Sredozemlja.

Libijske vlasti su uz pomoć EU pojačale napore da ograniče protok migranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније