Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

23. 06. 2019. 09:14 >> 09:14
3

META VOJNI SISTEMI

SAD pokrenule sajber napad protiv Irana

Američke vojne snage pokrenule su sajber napad protiv iranskih vojnih kompjuterskih sistema, javila je danas agencija AP pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Sajber napad je pokrenut u četvrtak u trenutku kada je predsjednik SAD Donald Tramp odustao od planova da izvede konvencionalnu vojnu akciju protiv Irana kao odgovor na obaranje američke bespilotne letjelica.

Zvaničnici su u subotu uveče rekli da je Tramp odobrio napad koji je onesposobio iranske kompjuterske sisteme i omogućio preuzimanje kontrole nad iranskim raketnim bacačima i sistemima.

Napadi su posebno bili usmjereni na kompjuterske sisteme Iranske revolucionarne garde.

Iran danas nije ni potvrdio ni negirao tvrdnje američkih zvaničnika.

Iranske snage su u četvrtak oborile američki dron za koji tvrdi da je povredio vazdušni prostor Irana, dok SAD tvrde da je letjelica oborena iznad međunarodnih voda.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније