Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

26. 06. 2019. 08:38   >>  08:38

JASNA PORUKA

Sjeverna Koreja neće popustiti zbog sankcija

Sjeverna Koreja saopštila je danas da neće popustiti pred međunarodnim sankcijama i optužila SAD za pokušaje da zemlju "bace na koljena".


Ta izjava je najnoviji podsjetnik da Pjongjang i dalje ne vjeruje Amerikancima, iako su sjevernokorejski lider Kim Džong Un i američki predsjednik Donald Tramp nedavno razmijenili pisma.

Sjevernokorejsko ministarstvo spoljnih poslova navelo je da Sjever "neće oklijevati da povuče obarač da bi se branio" ako se iko usudi da naruši njegov suverenitet.

SAD su u saopštenju optužene za kontinuirano neprijateljstvo prema Sjevernoj Koreji, a citirani su nedavni američki izvještaji o navodnoj trgovini ljudima i vjerskim progonima u toj zemlji kao i izjava šefa diplomatije Majka Pompea da je više od 80 odsto sjevernokorejske ekonomije pod sankcijama.

Pompeo je "iznio konstrukciju, kao da sankcije omogućavaju bilateralne razgovore", navodi se u saopštenju koje je prenijela državna agencija KCNA.

Navedeno je da sve to pokazuje da "ludi san SAD da Sjevernu Koreju bace na koljena putem sankcija i pritiska nije uopšte promijenjen već samo raste i sve je neprikriveniji".

"Sjeverna Koreja nije zemlja koja će se predati američkim sankcijama", piše u saopštenju.

Razmjena pisama lidera dvije zemlje je nagovijestila da Kim i Tramp žele da održe diplomatiju u životu, iako nije bilo zvaničnih sastanaka dvije zemlje od neuspjeha februarskog samita u Hanoju.

Tramp će u subotu doći u dvodnevnu posjetu Južnoj Koreji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније