Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

26. 06. 2019. 12:04   >>  10. 04. 2020. 21:26

U URUGVAJU

Vođa Ndrangete pobjegao iz zatvora

Direktor zatvorskog sistema Urugvaja Alberto Gadea podnio je ostavku nakon što je Roko Morabito, vođa kalabrijske kriminalne organizacije ‘Ndrangeta, pobjegao iz urugvajskog zatvora u kojem je bio smješten u iščekivanju izručenja Italiji.

 

AP prenosi da je urugvajska vlada u utorak prihvatila ostavku Gadee.

Navodi se da je Morabito zajedno sa još tri zatvorenika u ponedjeljak rano ujutru uspio da pobjegne iz zatvora u prestonici Montevideu.

On se nalazi u bjekstvu od italijanskih vlasti još od 1994. godine, a na Apeninskom poluostrvu je u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora zbog krijumčarenja droge.

Morabito je uhapšen u Urugvaju 2017. godine.

Italijansko tužilaštvo vjeruje da on ima veliku ulogu u operacijama prebacivanja droge iz Južne Amerike u Milano.

Navodi se da je Morabito takođe opisivan kao ključna figura ‘Ndrangete, koja je jedna od najvećih svjetskih trgovaca kokainom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније