Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

26. 06. 2019. 09:51   >>  09:55

U SUSRET VRUĆINAMA

Rimski ljekari upozoravaju na opasnost od smeća

Ljekari u Rimu upozoravaju na moguće rizike po zdravlje izazvane prepunim kontejnerima na gradskim ulicama, dok se italijanska prijestonica bori s novim problemima sa smećem pojačanim ljetnjim vrućinama.

Odnošenje i odlaganje smeća je višedecenijski problem za Vječni grad. Rim nema lokaciju za odlaganje 1,7 miliona metričkih tona otpada, koliko proizvede svake godine, otkako je 2013. zatvorena deponija Malagrota.

Gradonačelnici iz raznih partija su se jedan za drugim pokazivali nesposobni da riješe probleme sa smećem, dramatično pogoršane otkako je prije tri godine na čelo Rima došla Virdžinija Radji, članica Pokreta Pet zvjezdica.

Gradska uprava je suočena s nezadovoljstvom i Rimljana i turista zbog gomila đubreta koje prijete zdravlju ljudi i narušavaju imidž grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније