Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

27. 06. 2019. 07:34   >>  07:34

PADAJU REKORDI

Evropa danas i sjutra pred paklenim talasom

Evropu i danas i sjutra očekuju visoke temperature, a u pojedinim državama već je postignut rekord za jun mjesec.


Zbog talasa toplote i jakih vjetrova u španskoj pokrajini Kataloniji je izbio šumski požar koji je uništio 3.500 hektara zemlja, a temperatura je bila 35 stepeni Celzijusa.

U Francuskoj su počele da se osjećaju posljedice vrućine, naveli su zdravstveni zvaničnici i dodali da se povećao broj poziva gradjana kojima je pozlilo. Hoteli grupe Akor (Accor) će danas otvoriti vrata za starije i osjetljive osobe gdje će moći da borave u osvježenim i prostorijama sa klima uredjajima.

U velikim evropskim gradovima talas vrućine je zagrijao umove, tako da je berlinska policija juče privela jednog vozača skutera jer je vozio potpuno nag ali sa kacigom na glavi.

U Njemačkoj je postignut rekord za jun mjesec jer je zabilježeno 38,6 stepeni Celzijusa u nekim gradovima na istoku, naveli su tamošnji meteorolozi podsjećajući da je najtopliji jun bio 1947. godine kada je temperatura bila 38,5 stepeni.

I u Poljskoj je oboren rekord za jun sa 38,2 stepeni Celzijusa, kao i u Austriji sa 36,7 stepeni.

U Francuskoj je u srijedu zabilježena visoka temperatura, a danas i sjutra očekuje se obaranje rekorda. U toj zemlji se još pamti 2003. godina kada je od vrućine preminulo 15.000 ljudi.

Vlasti u Grčkoj strahuju od požara zbog jakog ali toplog vetra iz Afrike. Zemlja takođe pamti prošlogodišnji požar u kojem je stradalo više od 100 osoba.

U Ženevi je u srijedu otkazana proslava škola, a u Luksemburgu su škole bile zatvorene.

Talasom toplote je pogođena i istočna Evrope. Litvanske vlasti su savjetovale da se ne plovi po odredjenim rijekama zbog niskog vodostaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније