Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

27. 06. 2019. 23:32 >> 23:32
1

VENECUELA

Hapšenja zbog navodnog državnog udara

Trinaest osoba, među kojima i jedan general, je uhapšeno zbog umješanosti u "državni udar" protiv predsjednika Nikolasa Madura, za koji vlada tvrdi da je bio neuspješan, saopštio je ministar za komunikacije Venecuele.

"Koje su posljedice ovog kriminalnog akta za te pučiste? Zatvor" izjavio je u televizijskom obraćanju ministar Horhe Rodrigez. On je objelodanio i imena 13 uhapšenih, među kojima je i general Migel Sisko Mora, po njegovim rečima, "komandant operacije".

Vojni udar se, po tvrdnjama vlasti, odvijao u nedjelju i ponedjeljak, uključivao je venecuelansku opoziciju i bio je povezan sa SAD-om, Kolumbijom i Čileom.

Vođa opozicije Huan Gvaido, koga je, kao privremenog predsjednika, priznalo 50 zemalja, negirao je umiješanost u ovaj događaj.

Po tvrdnjama Rodrigeza, "pučisti" su planirali da ubiju Nikolasa Madura, koji je na vlasti od 2013, i da ga zamjene generalom Raulom Baduelom, ministrom odbrane u vrijeme Huga Čaveza, koji se trenutno nalazi u zatvoru.

Administracija američkog predjsednika Donalda Trampa, najjači saveznik Gvaida, upozorila je da bi njegovo hapšenje bilo "posljednja greška diktature".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније