Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

27. 06. 2019. 08:48   >>  08:48

TRAMP

"Jedna žena u Evropi mrzi SAD"

Predsjednik SAD Donald Tramp oštro je kritikovao Evropu uoči samita G20 u Japanu, rekavši da se ona prema SAD odnosi gore nego Kina.

"Evropske nacije su postavljene da iskoriste SAD. Imaju gore prepreke za trgovinu od Kine", rekao je Tramp, prenosi "Politiko".

Kako se navodi, očekuje se da će suret Trampa i predsjednika Kine Si Đinpinga biti glavni događaj samita G20.

Tramp je pokazao više želje za poboljšanjem odnosa sa zvaničnim Pekingom nego Briselom.

Iako je Tramp ranije opisao predsjednika Evropske komisije Žan Klod Junkera kao "fantastičnog čovjeka i biznismena", jednu od ključnih članova njegovog tima Margaret Vestager je kritikovao.

"Postoji jedna žena u Evropi, neću da joj pominjem ime, zapravo bi trebalo da preuzme Žan-Klodovo mjesto...Ona mrzi SAD, možda i više od bilo koje osobe koju sam ikada upoznao. Ono što ona radi našoj zemlji...Ona tuži sve nase kompanije", rekao je Tramp.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније