Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

28. 06. 2019. 23:01   >>  23:01

TEMPERATURE JOŠ RASTU

Vrućina odnijela prve žrtve u Evropi

Više osoba preminulo je od posljedica toplotnog talasa koji je zahvatio mnoge djelove Evrope, a temperature će još rasti i premašiti 40 stepeni.

Na poljoprivrednom imanju u španskom gradu Kordobi preminuo je 17-godišnji radnik poslie rashlađivanja u bazenu, a u sjevernom španskom gradu Valjadolidu je na ulici preminuo 80-godišnjak, prenosi BBC.

U Velikoj Britaniji policija je upozorila ljude na opasnost od rashlađivanja u rekama i jezerima, nakon što se utopila 12-togodišnja devojčica u reci Irvel, u okrugu Širi Mančester.

Francuska meteorološka služba je, prvi put, aktivirala najviši nivo upozorenje na vrućine, a pod posebnim nadzorom su četiri područja oko Marseja i Monpeljea na jugu zemlje, prenosi AP.

Prema prognozi, temperature će danas dostići 44 stepena, što je rjetkost za Francusku.

Oko četiri hiljade škola je zatvoreno, a lokalne vlasti otkazale su programe i karnevale koji se tradicionalno održavaju na kraju školske godine.

Njemačka, Poljska i Češka takođe su suočene s rekordno visokim temperaturama u junu.

U Kataloniji bijesne šumski požari, najveći u poslednjih 20 godina.

U osam regiona Španije na snazi je crveni meteo alarm, pošto se očekuju temperature i do 42 stepena.

Italija je u 16 gradova stavila na snagu hitna upozorenja zbog visokih temperatura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније