Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

30. 06. 2019. 09:44 >> 09:44

SASTANAK S KIMOM

Tramp ušao u S. Koreju: "Istorijski trenutak"

Američki predsjednik Donald Tramp sletio je u demilitarizovanu zonu koja razdvaja Južnu i Sjevernu Koreju, kako bi se sastao sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom, javlja AP

Tramp je poslije kratkog rukovanja prešao granicu i ušao na tlo Sjeverne Koreje što nijedan američki predsjednik nije uradio do sada. Nakon toga, Kim je prešao na južnoameričku stranu.

"Ovo je istorijski trenutak. Preći ovu liniju je bila velika čast", izjavio je Tramp dodavši da je ovo i veliki dan za svijet.

Dva lidera će potom imati sastanak na sjevernokorejskoj strani, a pretpostavlja se da će nastaviti da razgovaraju o denuklearizaciji.

Iz Pjongjanga je ranije saopšteno da je Kim prihvatio Trampov predlog za sastanak u pograničnom selu Panmundžom.

Trampu je ovo prva posjeta demilitarizovanoj zoni, a na jučerašnjem sastanku sa predsjednikom Južne Koreje Mun Džae Inom je izjavio da će se sa Kimom rukovati i pozdraviti ga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније