Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

03. 07. 2019. 19:12 >> 19:09

IZA ZATVORENIH VRATA

Hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN-a

Savjet bezbjednosti UN održaće večeras hitan sastanak o Libiji poslije smrti 44 migranta u vazdušnim napadima na prihvatni centar kod Tripolija.

To su saopštili diplomatski izvori u UN-u.

Sastanak će biti održan iza zatvorenih vrata, dodali su isti izvori.

Agencije UN i humanitarne organizacije su u nekoliko navrate saopštile da se protive da migranti spaseni na moru, budu prebačeni u Libiju, gde vlada haos od smjene i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija 2011.

Situacija u Libiji je dodatno pogoršana 4. aprila ove godine kada su snage komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara pokrenule ofanzivu na Tripoli, gdje je sjedište međunarodno priznate vlade koju predvodi Fajez al Saradž.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније