Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije, objavila B.B. ]

06. 07. 2019. 22:37   >>  22:36

UZ PROTIVLJENJE AKTIVISTA

Počele tradicionalne trke sa bikovima u Španiji

U španskom gradu Pamploni tradicionalnim vatrometom počeo je čuveni festival čija su glavna atrakcija 850 metara duge trke s bikovima po gradskim ulicama. Aktivisti udrženja za zaštitu životinja organizovali su na drugoj strani performans ukazujući da ova tradicija treba da se okonča.

AP prenosi da je zvanični gradski pleh orkestar, koji slavi 100 godina postojanja, izabran da ove godine lansira raketu s vatrometom, poznatu pod nazivom "Ćupinaso".

Festival je otvoren uz povik "Živio sveti Fermin", svetac kojem je devetodnevnovno ludovanje i posvećeno, a nakon čega su okupljeni, obučeni u bijelo, krenuli da se međusobno prskaju vinom.

AP podsjeća da je američki pisac Ernest Hemingvej ovekovječio ovu "fijestu", koja svake godine privuče oko milion posjetilaca.

Na drugoj strani desetine polugolih aktivista ležalo je na pločniku u ocrtanim siluetama ubijenih bikova koji stradaju tokom ove i sličnih manifestacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније