Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

07. 07. 2019. 15:52 >> 15:52

U IRAKU

Vojna operacija na granici sa Sirijom

Iračka vojska saopštila je danas da je pokrenula novu operaciju da bi obezbjedila pustinju na zapadnoj granici sa Sirijom od "buđenja" džihadista Islamske države koji se tu okupljaju.

Operacija "Volja za pobjedom" počela je rano jutros i trebalo bi da omogući "čišćenje" te zabačene oblasti između provincija Salahedina, Ninive i Anbara.

Vojska je navela da njene specijalne snage i snage plemenskih grupa, učestvuju u toj operaciji koja ima podršku međunarodne koalicije predvođene SAD.

Iračke vlasti su krajem 2017. godine saopštile da su porazile Islamsku državu, nekoliko mjeseci pošto su džihadisti proterani iz Mosula, glavnog grada provincije Ninive.

Islamska država je poražena i u susjednoj Siriji, ali su se neki džihadisti sklonili kod granice sa Irakom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније