Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

09. 07. 2019. 12:56 >> 12:55

NAKON POBJEDE MICOTAKISA

Članovi nove grčke vlade položili zakletvu

Članovi nove grčke vlade danas su položili zakletvu, dva dana nakon što je lider konzervativne Nove demokratije Kirijakos Micotakis pobijedio na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Micotakis je obećao da će zemlju učiniti povoljnijom za poslovanje, smanjiti poreze i pregovarati o olakšavanju drakonskih budžetskih uslova dogovorenih kao dieo grčkog programa spasavanja.

Novu vladu, koja je položila zakletvu pred atinskim vladikom Jeronimosom, u velikoj mjeri čine iskusni političari koji su služili u prethodnim vladama, ali uključuje i tehnokrate koje se smatraju stručnjacima u svojim oblastima.

Micotakis je imenovao Kristosa Staikurasa za ključnu funkciju ministra finansija.

Staikuras je ekonomista i inženjer koji je bio zamjenik ministra u prethodnoj vladi. Novi ministar inostranih poslova je Nikos Dendias, koji je bio u ministarstvima za razvoj, odbranu i javni red.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније