Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 02. 2013. 17:24   >>  17:20

DRAMA NA 8.000 METARA

Avion letio s otvorenim vratima, rupu zapušili ćebadima

Avion “Erbas A380” avio kompanije Ujedinjenih Arapskih emirata, na letu od Bangkoka za Hongkong, dobar dio puta je prešao sa djelimično otvorenim vratima. Iako se još ne zna uzrok, putnici vjeruju da je u pitanju eksplozija.

Posada je nastavak leta omogućila tako što je otvor zapušila ćebadima i jastucima, a britanski turista Dejvid Reid, koji je ovim avionom letio sa sinom Luisom, izvjestio je o ovom događaju britanske medije, potkrijepivši svoju priču snimcima načinjenim u avionu.

Reid kaže da je sasvim moguće da je ekplodirala bomba, jer je dva sata nakon početka leta u avionu odjeknula “jaka eksplozija”. U prostor za putnike je pokuljao ledeni vazduh, a pritsak je naglo počeo da pada, jer su se vrata za izlaz u slučaju nužde u biznis klasi u donjem dijelu “odškrinula” za oko četiri centimetra.

Užasnuti putnici su počeli da vrište i da plaču, a između sjedišta je projurila izbezumljena stjuardesa, vičući “otići će nam vrata”, da bi na kraju potražila zaklon ispod jedne od stolica.

Na Reidovo zaprepašćenje, umjesto da se pobrine za neplanirano slijetanje, posada je rupu na brzinu zapušila ćebadima i jastucima spojenim ljepljivom trakom, između biznis klase i ekonomske klase je navučena zavjesa da putnici ne bi vidjeli šta se događa, a avion je nastavio put, uz užasnu tutnjavu i temperaturu ispod nule u prostoru za putnike.

„To je najmoderniji avion, ali oni su rupu zapušili na najprimtivniji mogući način“, kaže Reid, koji posjeduje privatnu pilotsku dozvolu.

Nakon leta u takvim uslovima, Rejd je dobio plućnu infekciju, pa su otac i sin morali da prekinu već uplaćeno putovanje, koje ih je koštalo 4.500 funti i koje je trebalo da bude doživljaj koji će se pamtiti.

Nakon slijetanja, incident su prijavili nadležnoj službi, koja je istragu povjerila Generalnoj upravi civilnog vazduhoplovstva UAR, odakle je stigao odgovor da “bezbjednost leta EK384 između Bangkoka i Hong Konga u ponedeljak 11. febraura ni u jednom trenutku nije bila ugrožena”.

Portparol “Erbasa” tvrdi da “nije moguće da se vrata A380, niti ma kog drugog aviona, otvore tokom leta, jer se vrata otvaraju na unutra i imaju mehanizam za zaključavanje.“

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније