Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 07. 2019. 16:12 >> 16:12
1

ZBOG NESKLADA ORUŽANIH SNAGA

NATO zabrinut zbog isporuke sistema S-400 Turskoj

NATO je izrazio zabrinutost zbog isporuke ruskog raketnog sistema S-400 Turskoj, članici Alijanse, rekao je danas za Frans pres jedan od visokih zvaničnika NATO.

"Interoperabilnost naših oružanih snaga od suštinske je važnosti za sprovođenje naših operacija i naših misija", rekao je taj zvaničnik koji nije želio da mu se navede ime.

On je pozvao Ankaru da nastavi da razvija sisteme za protivvazdušnu odbranu sa svojim saveznicima iz Alijanse.

Isporuka raketnog sistema S-400 Turskoj počela je danas, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane.

SAD su ranije snažno apelovale na Tursku, članicu NATO, da odustane od sporazuma s Rusijom za koji se navodi da je vredan više od dve milijarde dolara.

Vašington je upozorio Ankaru da će se suočiti s ekonomskim sankcijama ako ne odustane od kupovine ruskog raketnog sistema, kao i da Turskoj u tom slučaju neće biti dozvoljeno da učestvuje u programu proizvodnje borbenih aviona F-35.

Vašington ukazuje da ruski raketni sistem nije u skladu sa sistemima NATO i da predstavlja pretnju avionima F-35.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније