Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

14. 07. 2019. 15:56 >> 15:55

NEMA UPOZORENJA

Jak zemljotres pogodio istočnu Indoneziju

Zemljotres magnitude 7,3 pogodio je danas istočnu Indoneziju, javio je američki geofizički institut (USGS) koji nije izdao upozorenje za cunami.

Zemljotres se dogodio nešto poslije 18 sati po lokalnom vremenu (11 po centralnoevropskom vremenu) na ostrvu Halamahera, u okviru Molučkih ostrva, na dubini od deset kilometara.

"Potres je bio dosta snažan i zbog njega su stanovnici istrčali iz svojih domova, mnogi su bili u panici i ostali su na ulici", rekao je Mansur, lokalni predstavnik agencije za upravljanje katastrofama za Frans pres.

Vlasti procjenjuju situaciju, ali za sada nema informacija o mogućim žrtvama ili štetama, rekao je je on.

Indonezija, arhipelag od 17.000 ostrva i ostrvaca formiran spajanjem tri velike tektonske ploče, nalazi se na pojasu vatre Pacifika, zone sa jakom seizmičkom aktivnošću. Prošle godine je u potresu magnitude 7,5 u Paluu, na ostrvu Sulavesi, poslije koga je uslijedio cunami, poginulo više od 2.200 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније