Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

14. 07. 2019. 17:10   >>  17:10

DAN PADA BASTILJE

U Parizu incidenti poslije vojne parade

Demonstranti koji tvrde da pripadaju pokretu "Žuti prsluci" kao i razni izgrednici danas su se sukobili sa policijom u Parizu na kraju vojne parade održane povodom nacionalnog praznika, Dana pada Bastilje, prenijela je agencija Frans pres.

Nekoliko desetina ljudi pokušalo je poslije parade da postavi barikade u aveniji Jelisejskih polja. Policija je reagovala bacanjem suzavca. Demonstranti su zapalili nekoliko kontejnera sa đubretom.

Frans pres prenosi da vlada određena konfuzija, pošto pristalice pokreta "Žuti prsluci" ne nose prepoznatljive fluorescentno žute prsluke, dok su neki bili u crnom sa marama preko lica ili kapuljačama preko glave.

Radio Frans enfo (France Info) javio je ranije danas da su 152 osobe privedene na marginana vojne parade.

Među privedenima se nalaze lideri grđjanskog pokreta "Žuti prsluci" Erik Drue, Žerom Rodrigez i Nikol Maksim, navela je pariska prefektura.

Za sada nema izvještaja o povrijeđenim građanima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније