Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

15. 07. 2019. 08:12 >> 08:12

ZVANIČNA POTVRDA

Prvi slučaj ebole u dvomilionskom gradu

Ministarstvo zdravlja Konga potvrdilo je prvi slučaj zaraze ebolom u gradu Goma, gdje živi oko dva miliona ljudi.

Regionalna prijestonica istočnog dijela Konga graniči se sa Ruandom, koja se priprema za moguće slučajeve novih zaraženih od izbijanja epidemije ove opake bolesti prije gotovo godinu dana, javlja AP.

Osoba kod koje je potvrđen virus ebole je jedan sveštenik koji je nedavno boravio u gradu Butembo.

Kako dodaje AP, u Kongu je došlo do ozbiljne eskalacije epidemije ebole koja je izbila prošlog avgusta i koja je druga najsmrtonosnija epidemija ebole ikada zabilježena.

Više od 1.600 ljudi umrlo je u istočnom Kongu od izbijanja posljednje epidemije, najviše u djelovima zemlje u kojima vlada prevelika opasnost od zaraze i za zdravstvene radnike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније