Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug/ ]

15. 07. 2019. 12:57 >> 12:56

HANT PORUČIO

"SAD nam bliske, ali se ne slažemo oko Irana"

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio je da još ima vremena da se spasi sporazum o nuklearnoj energiji sa Iranom. Kako je naglasio, uprkos tome što su SAD najbliži saveznik Britanije, ne slažu oko toga kako se nositi sa iranskom krizom.

"Iran je daleko od razvoja nuklearne bombe. Još ima šanse da se dogovor spasi", rekao je Hant novinarima po dolasku na sastanak ministara spoljnih poslova u Briselu, prenosi Rojters.

Cilj sastanka u Briselu jeste da se utvrdi kako ubijediti Iran i Sjedinjene Države da smanje tenzije i iniciraju dijalog usred straha da je dogovor iz 2015.  blizu kolapsa.

Hant, koji se nada da će postati britanski premijer, rekao je da, iako se slaže sa Sjedinjenim Državama po pitanju pronalaženju dugoročnog rešenja za regionalni uticaj Irana, ipak se ne slaže sa trenutnim pristupom Vašingtona.

"SAD znaju je da ih smatramo našim najbližim saveznikom i vjerujemo da je savez između Velike Britanije i SAD već 75 godina temelj globalnog mira i prosperiteta, ali prijatelji se ponekad ne slažu" rekao je on.

Dodao je da je ovo jedna od rijetkih prilika kada se ne slažu, ali to ne znači da ne sarađuju veoma blisko u potrazi za mirom, prenosi agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније