Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 07. 2019. 15:40   >>  15:38 4

DUDA I ČAPUTOVA

Zbog Rusije neophodno NATO jedinstvo

Nova slovačka predsjednica Zuzana Čaputova i predsjednik poljske Andžej Duda složili su se danas u Varšavi da je u NATO neophodno jedinstvo saveznika između ostalog i zbog Rusije sa kojom se odnosi, iako bi bilo potrebno da budu konstruktivni, nikako ne poboljšavaju.

"Jedinstvo u NATO nam je potrebno i zbog naših odnosa sa Rusijom koji se ne poboljšavaju. NATO je osnovni stub naše odbrane i bezbjednosti a jedinstvo saveznika je ključni preduslov za njegovo dobro funkcionisanje. Potrebni su nam konstruktivni odnosi sa Rusijom. Ali za takve odnose je potrebno uzajamno poštovanje i poštovanje pravila. Danas to, nažalost, od strane Rusije ne vidim", kazala je predsjednica Čaputova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Dudom.

Slovačka predsjednica izjavila je da je njen lični cilj kao šefa slovačke države da doprinese boljem razumijevanju i približavanju Ukrajine i zemalja Višegradske grupe, jer je bezbjednost i stabilnost Ukrajine, kao najvećeg susjeda Slovačke u interesu zvanične Bratislave i cijelog regiona.

"Oboje smo uvjereni da Ukrajinu treba podržavati i u težnji ka stabilnosti, u tome da očuva pun suverenitet a takođe da se okonča okupacija Donbasa, Luganska i Krima. Ali prije svega da se realizuju reformatorski napori, proevropska nastojanja Ukrajine. Jako je važno da se Ukrajina u svim aspektima približava državama Evropske unije i evroatlantske zajednice", kazao je predsjednik Duda.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније