Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

15. 07. 2019. 23:27 >> 23:28

AVGANISTANSKI ZVANIČNICI

Bomba ubila najmanje 11 osoba u Kandaharu

Bomba postavljena na putu u provinciji Kandahar ubila je danas najmanje 11 osoba na kamionu u kome su se nalazili, saopštili su lokalni zvaničnici.

Ahmad Sadek Esa, zamjenik armijskog portparola u Kandaharu je izjavio da je oko 35 drugih civila ranjeno u ovoj eksploziji.

Esa je izjavio da armija ima samo mobilnu kliniku u Kandaharu i da sada pokušava da trasportuje ranjene u regionalnu bolnicu u Kandaharu na dalje liječenje".

Jusuf Jonusi, lokalni vijećnik u Kandaharu je rekao da se među ubijenima nalaze i žene i djeca kao i da su neki ranjeni u kritičnom stanju.

On je dodao da su sve žrtve dio jedne porodice koja je bila na putu na mjesto za molitvu.

Ni jedna grupa do sada nije preuzela odgovornost za ovaj napad, ali je Jonusi optužio talibane, koji često postavljaju bombe na puteve namjenjene avganistanskim službama bezbjednosti.

Talibani trenutno kontrolišu gotovo polovinu avganistanske teritorije i jači su nego ikada od vremena invazije 2001. godine koju su predvodile SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније