Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, objavila B.B. ]

17. 07. 2019. 08:17 >> 08:16

REZOLUCIJA KONGRESA SAD

Osudili Trampove rasističke komentare

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju kojom se osuđuju, kako se navodi, rasistički komentari predsjednika države Donalda Trampa o članicama Kongresa iz manjinskih zajednica.

Za rezoluciju su glasale sve demokrate i četvoro republikanaca.

Rezolucijom, usvojenom sa 240 prema 187 glasova, snažno se osuđuju Trampovi "rasistički komentari koji su legitimizovali i povećali strah i mržnju prema novim Amerikancima i ljudima drugih rasa", prenosi Glas Amerike.

Tramp je ranije poručio da članice Kongresa treba da napuste SAD "ako nijesu zadovoljne", a jedan novinar ga je pitao kuda bi trebalo da odu.

"To je na njima. Gdje god žele - ili mogu da ostanu", odgovorio je Tramp za vrijeme sastanka kabineta i dodao da treba da vole, a ne da mrze zemlju.

Tramp je više puta napadao četiri članice Predstavničkog dom Ilhan Omar, Aleksandriju Okasio-Kortez, Ajanu Presli i Rašidu Tlaib, od kojih nijedna nije bjelkinja.

Republikanci, koji su manjina u Predstavničkom domu, su, međutim, osudili rezoluciju.

"Sve je to politika", istakao je republikanski lider u donjem domu Kongresa Kevin Mekarti, dok je kongresmen Stiv Skalis, drugi po rangu republikanac u Predstavničkom domu zaljučio da je to "samo još jedna prilika da se napadne predsjednik".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније