Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

17. 07. 2019. 08:54 >> 09:00
3

IZVJEŠTAJ NATO-A

Slučajno objavili lokacije 150 nuklearnih bojevih glava u Evropi

U izvještaju Parlamentarne skupštine NATO-a slučajno su osvanule informacije o tačnim mjestima, gdje se čuva američko nuklearno oružje, piše "Vašington post".

Ovaj izvještaj objavljen je još u aprilu pod nazivom "Nova era nuklearnog obuzdavanja?", međutim ubrzo nakon izlaska u javnost on je obrisan, budući da se u njemu govori gdje je tačno locirano oko 150 nuklearnih bojevih glava u Evropi, prenio je Sputnjik.

Riječ je o šest lokacija – šest baza: Klajne Brogel u Belgiji, Buhel u Njemačkoj, Aviano i Gedi-Tore u Italiji, Volkel u Holandiji i Indžirlik u Turskoj.

Američki list navodi i da je prošle sedmice objavljena i konačna verzija izvještaja, doduše ovog puta bez lokacija američkih nuklearnih raketa.

Autor ovog izvještaja, uprkos optužbama da je objavio povjerljivu informaciju, rekao je da je sva informacija iz ovog dokumenta sakupljena iz javnih izvora.

Neimenovani izvor iz NATO-a je, međutim, rekao da ovo nije zvanični dokument Alijanse.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније