Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

17. 07. 2019. 09:05 >> 09:07

KONGRES TRAŽI ISTRAGU U PENTAGONU

Lajmsku bolest donijeli modifikovani krpelji?

Članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon "eksperimentisao" s krpeljima koji su pušteni iz laboratorije između 1950. i 1975. godine, što je izazvalo širenje lajmske bolesti.

U SAD je registrovano čak 300.000 slučajeva te bolesti.

List "Rol kol", koji pokriva sva dešavanja u Kongresu i Kapitol hilu, piše da je Predstavnički dom odlučio da podrži amandman na zakon o odbrani 2020, koji bi zahtijevao da ministarstvo odbrane proveri spekulacije o laboratorijski modifikovanim krpeljima.

Kako Tanjug prenosi pisanje RTS-a, republikanski parlamentarac Kristofer Smit iz Nju Džerzija napisao je amandman, koji zahtijeva od glavnog istražitelja Stejt departmenta da sprovede istragu i podnese izvještaj o tome da li je ministarstvo odbrane između 1950. i 1975. godine eksperimentisalo na krpeljima i drugim insektima da bi ih koristilo kao biološko oružje.

Ukoliko istraga utvrdi da je postojao takav ili sličan program, istražitelj će morati da provjeri i utvrdi da li su neki od insekata korišćenih u ogledima pobjegli ili namjerno oslobođeni iz laboratorija.

"Potrebni su nam odgovori i to odmah", rekao je Smit za "Rol kol".

Kako se navodi, godinama kruže spekulacije o tome da su stručnjaci u laboratorijskim postrojenjima za proučavanje životinjskih bolesti na ostrvu Plam blizu Long Ajlenda i u Fort Derik u Merilendu, možda inficirali insekte kako bi razvili biološko oružje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније