Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

18. 07. 2019. 12:36   >>  12:38

AUSTRIJSKA VLADA

Han ponovo predložen za evropskog komesara

Austrijska vlada danas je donijela jednoglasnu odluku da Johanesa Hana imenuje za austrijskog predstavnika u budućem sazivu Evropske komisije.

Takođe, Glavni odbor austrijskog parlamenta glasao je jednoglasno za predlog vlade, čime Han dobija mogućnost, ako ga bude prihvatila nova predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, u šta se ne sumnja, za treći mandat na mjesto evropskog komesara.

I u parlamentu su svih pet stranaka glasale za predlog kancelarke Brigite Birlajn.

Socijaldemokratska partija (SPO) i Neos su istakli da su želeli više kandidata, ali su glasali za Hana.

Han je u prvom mandatu bio evropski komesar za regionani razvoj, a u aktuelnom sazivu Evropske komisije komesar za proširenje i susjedsku politiku.

Mediji u Austriji spekulišu da bi Han mogao zadržati resor proširenja Unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније