Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

18. 07. 2019. 22:53   >>  22:52 1

MAROKO

Tri smrtne presude za ubistvo turistkinja

Sud u Maroku osudio je na smrt tri glavna optužena za brutalno ubistvo dvije turistkinje iz Skandinavije na planinskom masivu Atlas, koje je okarakterisano kao terorizam.

Četvrti optuženi, koji je pobjegao s lica mjesta, osuđen je na doživotnu robiju, dok je 19 saučesnika u ubistvu dobilo kazne od pet do 30 godina zatvora.

Nijedan od optuženih nije pokazivao nikakve reakcije tokom čitanja presuda.

Norvežanka Maren Ueland (28) i Dankinja Luiza Vesterager Jespersen (24) izbodene su nožem do smrti u decembru. Čin ubistva snimljen je kamerom i objavljen na internetu.

Optuženi su pripadnici ekstremističke grupe Islamska država.

Uoči izricanja presuda, sva 23 optužena obratila su se u sudnici, a većina je molila za milost. Glavni optuženi molili su Alaha za oprost.

Advokat porodice ubijene Dankinje rekao je da je "stopostotno zadovoljan" presudama.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније