Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 07. 2019. 21:12 >> 21:13
2

SAD SAOPŠTILE

"Avion Venecuele agresivno pratio našu letjelicu"

Vlasti SAD saopštile su danas da je venecuelanski borbeni avion agresivno pratio američki izviđački avion u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Kariba.

Vojska SAD je navela da taj potez Venecuele pokazuje nepromišljeno ponašanje njenog predsjednika Nikolasa Madura, čija je vlada optužila američki avion za ulazak u venecuelanski vazdušni prostor.

Američke vlasti su navele da je njihov avion EP-3 u petak bio na misiji odobrenoj od više država i da ga je venecuelanski lovac SU-30 pratio na maloj razdaljini i ugrozio njegovu posadu.

Vlasti SAD objavile su na Tviteru video snimak venecuelanskog aviona za koji su navele da je proizveden u Rusiji.

"Ova najnovija akcija pokazuje i neodgovornu vojnu podršku Rusije nelegitimnom Madurovom režimu i dodatak je Madurovom sve više nepromišljenom i nemarnom ponašanju", navele su američke vlasti.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa i više od 50 drugih država podržava venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gvaida u pokušaju da zbaci Madura, dok socijalistički lider Venecuele uživa podršku Rusije, Kine i Kube.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније