Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

27. 07. 2019. 09:28   >>  11:13 2

SRUŠIO SE BALKON U NOĆNOM KLUBU

Među povrijeđenima u J.Koreji nema Crnogoraca

Dvije osobe su poginule, a više od 17 je povrijeđeno kada se urušio balkon u noćnom klubu u južnokorejskom gradu Gvanžu. Lakše je povrijeđeno nekoliko učesnika Svjetskog prvenstvu u plivanju, navodi agencija Jonhap. Kako je javio reporter RTCG, nema povrijeđenih iz Crne Gore.


Dva Južnokorejca starosti 38 i 27 godina su sa teškim povredama prevezeni u bolnicu, gdje su i preminuli. Oni nijesu učestvovali na Svjetskom prvenstvu u plivanju.

Lakše su povrijeđeni sportisti iz Sjedinjenih Država, sa Novog Zelanda, iz Holandije, Italije i Brazila.

Nesreća se dogodila kada su se srušili balkon i stepenište u noćnom klubu koji se nalazi u blizini sportskog sela.

U tom trenutku, oko 2.30h, nekoliko sportskih timova je bilo u klubu.

Kapiten novozelandskog vaterpolo tima Mat Smol ispričao je za Radio sport šta se dogodilo.

"Mi smo samo igrali kada smo, odjednom, propali pet ili šest metara. Svi su počeli da bježe iz kluba poslije toga", rekao je Smol.

FINA je saopštila da će, pošto su neki od učesnika SP bili prisutni, pažljivo nadgledati situaciju i preduzeti sve mjere kako bi se obezbjedila odgovarajuća zdravstvena zaštita i pomoć tamo gdje je neophodno.

Policija je saopštila da su priveli jednog od suvlasnika noćnog kluba i pozvala još tri zvaničnika kluba da istraže da li je balkon koji se srušio izgrađen bez dozvole.

Vlasti kažu da nijedan od povrijeđenih nije životno ugrožen.

"Ovo je strašna tragedija", rekao je Kistofer Ramzi, izvršni direktor vaterpolo reprezentacije SAD.

"Igrači naših muških i ženskih timova slavili su pobjedu na Svjetskom prvenstvu kada je došlo do rušenja u javnom klubu", rekao je on.

Svi povrijeđeni sem jednog Brazilca su vaterpolisti, javlja Rojters.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније