Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

28. 07. 2019. 12:09   >>  12:06

DŽONSON

Bregzit ogromna ekonomska šansa

Bregzit predstavlja ogromnu ekonomsku šansu, saopštio je britanski premijer Boris Džonson i obećao da će dati veća ovlašćenja lokalnim zajednicama.

On je istovremeno naveo da je Brexit njegova prethodnica Theresa May tretirala kao neprijateljski klimatski događaj, prenosi B92.

U govoru u Mančesteru, na sjeverozapadu zemlje, gdje je došao da obeća nove investicije u regione koji su glasali za izlazak Britanije iz EU, Johnson je rekao da će pojačati pregovore o trgovinskim sporazumima poslije Brexita i uspostaviti slobodne luke da podstakne privredu.

"Napuštanje Evropske unije predstavlja ogromnu ekonomsku šansu da se rade stvari koje nijesmo mogli da radimo decenijama", rekao je Johnson.

On je u svom govoru izložio prioritete za zemlju, obećao da će dati veća ovlašćenja lokalnim zajednicama i ojačati telekomunkacionu i saobraćajnu infrastrukturu.

On je, odgovarajući na pitanje o pregovorima u vezi sa Brexitom, rekao da je spreman da razgovara sa partnerima iz EU ali samo ako se takozvani bekstop, sigurnosna klauzula koja sprječava vraćanje na fizičku granicu između Irske, članice EU i britanske Sjeverne Irske, isključi iz sporazuma o razlazu koji je zaključila May.

"Pristup vlade Velike Britanije nije da prestane da se angažuje, niti da bude udaljena, ni da čeka da oni dođu nama, pokušaćemo da riješimo taj problem", dodao je Johnson.

On je rekao da ne mogu da riješe problem dok "antidemokratski bekstop" kojim nastoji da se podijeli zemlja, podijeli Velika Britanija, ostane u sporazumu.

"Potrebno je da ga odmah ukinemo i možemo da napredujemo", rekao je Johnson.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније