Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

29. 07. 2019. 10:20   >>  10:20

NOVE MJERE U GRČKOJ

Nova vlada brani pušenje u javnim zgradama

Grčka konzervativna vlada obećala je da će obustaviti pušenje u zatvorenim javnim prostorima, čime će se sprovesti zakon koji je prije 10 godina stupio na snagu.

Vlada Kirijakosa Micotakisa, koji se deklariše kao izraziti anti-pušač, nada se da će kazne i predostrožnost funkcionisati, a nakon što su slični pokušaji da se sprovede zabrana uglavnom ignorisani, prenosi portal Katimerini.

Kampanja će se fokusirati prije svega na javne zgrade, poput parlamenta, ministarstava, bolnica, škola i drugih javnih mjesta.

Kako se navodi, vlasti planiraju da izvrše provjere na licu mjesta u javnim zgradama kako bi poslale poruku nulte tolerancije, a u međuvremenu Vlada razmatra pravne regulative koje će omogućiti redovnim policajcima da vrše iznenadne provjere u barovima, kafićima i restoranima.

Te provjere do sada je radila opštinska policija, lokalne vlasti i zdravstveni inspektori.

Istovremeno uspostaviće se onlajn platforma preko koje će građani lakše moći da šalju žalbe, a aktiviraće se i telefonska linija za prijavljivanje prekršaja.

Zvaničnici planiraju i da pokrenu kampanju da se poveća svijest o opasnosti od aktivnog, ali i od pasivnog pušenja.

Grci su od svih zemalja EU najviše izloženi pasivnom pušenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније