Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

31. 07. 2019. 23:06 >> 23:06

"LICEMJERNA"

Iran odbacio Pompeovu ponudu za posjetom

Iran je odbacio ponudu američkog državnog sekretara Majka Pompea da posjeti tu zemlju i obrati se njenim građanima, ocijenivši je kao "licemjeran gest".

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif, poručio je Pompeu na konferenciji za medije da "ne treba da dođe u Iran".

On je naveo da bi šef američke diplomatije, umjesto dolaska u Iran, trebalo da odobri vize iranskim novinarima za ulazak u SAD kako bi ga intervjuisali i optužio ga da je odbacio njihove zahtjeve.

Pompeo je u ponedjeljak izjavio da Zarif u SAD može da govori slobodno i nagovjestio da njemu isto nije omogućeno u Teheranu da ne bi iznio loše činjenice o režimu iranskog vrhovnog lidera ajatolaha Alija Hameneija.

"Mi se ne plašimo da (Zarif) dodje u SAD, gdje može da govori slobodno. Da li su činjenice o (Hameneijevom) režimu toliko loše da ne može da me pusti da učinim isto u Teheranu? Šta ako njegov narod čuje istinu, nefiltriranu, neredigovanu", naveo je Pompeo na Tviteru.

Prethodnih mjeseci došlo je do eskalacije tenzija između Vašingtona i Teherana, koje su počele da rastu otkako su SAD, prošle godine, napustile međunarodni nuklearni sporazum velikih sila i Irana iz 2015. godine i obnovile sankcije koje su izazvale krizu iranske ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније