Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

31. 07. 2019. 22:48 >> 22:48
2

ZAHAROVA ODGOVORILA

"Neće nas Pariz učiti šta je proporcionalna reakcija"

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova oštro je reagovalo na poziciju francuskog Ministarstva, da je reakcija policije u Moskvi, tokom protesta, na kojima je privedeno oko 1.400 osoba, bila neproporcionalna.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, oštro je reagovala na poziciju francuskog Ministarstva spoljnih poslova da je na protestima u Moskvi reakcija policije bila neproporcionalna, podsjetivši da je u Francuskoj u sokobima policije i "žutih prsluka" poginulo 11 ljudi.

Ona je rekla da Pariz ne treba da uči Moskvu kako se proporcionalno reaguje na proteste, naročito, ako se imaju u vidu surove metode francuske policije prema "žutim prslucima".

Ke d Orsej je u poruci na Tviteru ukazao na veliki broj uhapšenih tokom nedozvoljenog mitinga u Moskvi 27. jula.

"Ministarstvo spoljnih poslova Francuske se zabrinulo zbog protesta u Moskvi. Te iste Francuske gdje je dolazilo da oružanih sukoba između demonstranata i policije, i to prema opisima samih Francuza", napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Ona je podsetila da je tokom protesta "žutih prsluka" u Francuskoj poginulo 11 ljudi a 2.500 povređeno, dok je oko 9.000 privedeno, prenos Tass. Dodala je i da su francuske vlasti primijenile sve vrste represivnih mjera, a da je šef diplomatije s tim u vezi govorio da država “nema namjeru da poredak čuva riječima".

"Poslije toga, nije na Parizu da nas uči o bilo kakvoj proporcionalnoj reakciji", zaključila je Zaharova.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније