Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 08. 2019. 17:00 >> 17:05

OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE

Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru

Džefri Epstajn, milioner i finansijer optužen za seksualno iskorišćavanje maloljetnica ubio se u zatvoru, javlja "Ej-Bi-Si Njuz".

 

Izvori su za "Ej-Bi-Si Njuz" rekli da je on u subotu ujutro počinio samoubistvo, a njegovo tijelo je iznijeto iz ćelije i odvezeno u njujoršku bolnicu.

Epstajn je optužen za trgovinu ljudima i bio je u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula na aerodromu u Njujorku, pri povratku iz Pariza.

On se na sudu izjasnio da nije kriv za optužbe.

Prije dvije nedjelje 66-godiššnjak je pronađen povrijeđen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i umjesto zaprijećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je sa 13 mjeseci zatvora, zatim da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika.

On se teretio da je stvorio i vodio mrežu koja mu je omogućavala eksploatisanje i seksualno zlostavljanje desetine maloljetnih djevojčica od 2002. do 2005. godine.

Kako prenosi agencija AP, bio je prijatelj bivšem američkom predsjedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније