Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 08. 2019. 23:14 >> 23:12

VELIKA OPASNOST I U NEDJELJU

U Grčkoj 60 požara za 24 sata

Današnji dan, subota, bio je jedan od najtežih u ovogodišnjoj letnjoj sezoni za vatrogasce u Grčkoj, pokazuju desetine današnjih šumskih požara, piše večeras atinski list "Katimerini" na sajtu i upozorava da će još veća opasnost od požara biti sjutra, u nedjelju.

Vatrogasna služba Grčke je saopštila da je od 19 sati u petak do 19 sati večeras izbilo 59 šumskih požara koje gasi 459 vatrogasaca, s 204 vozila, uz pomoć deset grupa planinskih vatrogasaca, devet aviona, sedam helikoptera i sedam poljoprivrednih aviona. Pomoć je pružilo 16 cistjerni drugih službi, vojni helikopteri i vozila dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Većina požara suzbijena je odmah, u ranoj fazi.

Prvi veći požar je izbio na ostrvu Elafonisosu, uz krajnji jug Peoponeza, a njegovo širenje je zaustavljeno kasno popodne. Jedan kamp i hotel su evakuisani iz preventivnih razloga.

Popodne je u selu Maratonu, nedaleko od Atine, vatra gorjela u niskom rastinju, u blizini kuća, a kada su vatrogasci to ugasili, požar je izbio u susjednom turističkom mjestu Zuberiju.

Vegetacija je gorjela i u planinskom kampu za djecu "Agios Andreas", nedaleko od Atine, kao i u susjednom vojnom kampu, te su oba evakuisana, a prekinut je saobraćaj u predgrađu, ka plažama.

Najteži dan sa ekstremnim rizikom od požara biće sjutra, u nedjelju, jer je po prognozi rizika od požara koju je izdao Generalni sekretarijat za civilnu zaštitu, "Alarmantna situacija" u većem broju područja nego danas, a i više područja je u "Kategoriji rizika 4".

Vatrogasci će sa zemlje i iz vazduha posebno pratiti stanje zbog "Ekstremnog rizika od požara - Kategorija opasnosti 5" u oblasti Atike gdje je i Atina, u region srednje Grčke i ostrva Evija, na Peloponezu i u regionu zapadne Grčke.

U većini ostalih krajeva Grčke proglašen je "Veoma visok rizik od požara - Kategorija opasnosti 4", piše "Katimerini".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније