Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

11. 08. 2019. 10:02 >> 10:03

S POSMATRAČKOG MJESTA

Kim nadgledao probno ispaljivanje raketa

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un lično je nadgledao posljednje ispaljivanje raketa koje predstavlja "probu novog oružja", javila je danas sjevernokorejska agencija KCNA.

Kim je "zauzeo posmatračko mjesto i vodio probno ispaljivanje", navela je agencija i dodala da je lider Sjeverne Koreje izrazio "veliko zadovoljstvo" rezultatom.

KCNA nije navela detalje o testiranom oružju. 

Prema navodima Generalštaba južnokorejske vojske u pitanju su dvije balističke rakete kratkog dometa, koje su ispaljene sa sjeveroistoka Sjeverne Koreje. Rakete su letjele oko 400 kilometara prije nego što su pale u Japansko more.

To je peta serija ispaljivanja raketa za manje od dvije nedjelje.

Najnovije rakete ispaljene su nekoliko sati pošto je američki predsjednik Donald Tramp izjavio da je dobio "prelijepo pismo" od Kim Džong Una.

Sjeverna Koreja svake godine kritikuje zajedničke vojne vježbe Južne Koreje i SAD ocjenjujući da predstavljaju pripremu za enventualnu invaziju njene teritorije, i kao prepreku za nastavak pregovora o njenom nuklearnom programu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније