Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

11. 08. 2019. 11:03   >>  11:02

SAUDIJSKA ARABIJA

Na hadžu 2,5 miliona vjernika, najstariji 103 godine

Skoro dva i po miliona muslimanskih vjernika učestvovalo je danas u simboličnom "kamenovanju đavola" tokom završnih dana hadžiluka u Saudijskoj Arabiji.

 

Prethodno, hodočasnici su se juče popeli na planinu Arafat gdje je prorok Muhamed održao svoju posljednju propovijed prije nekih 1.400 godina, pozivajući na jednakost i jedinstvo medu muslimanima, prenio je AP.

Hadžiluk se smatra jednim od pet stubova islama i obavezan je za sve muslimane koji su sposobni da izvrše hodočašće. Mnogi hodočasnici štede novac godinama da bi sebi mogli da priušte putovanje.

Najstariji hodočasnik ove godine je 103-godišnja Noa Lanai sa Tajlanda, prenose državni mediji Saudijske Arabije.

Ona je došla na hadžiluk sa sinom i kako su je citirali lokalni mediji, rekla je da je dugo sanjala da obavi hadžiluk i moli se u Meki.

Muslimani širom svijeta danas počinju proslavu Kurban bajrama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније