Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

13. 08. 2019. 22:25   >>  22:25

ITALIJA

Senat odgodio do 20. avgusta odluku o sudbini vlade

Gornji dom italijanskog parlamenta, Senat saopštio je večeras da do 20. avgusta odlaže svaku odluku o sudbini vlade i dodao da će tog dana razgovarati o vladi koja neće moći da bude svrgnuta glasanjem o nepovjerenju.

Senatori su večeras odbili predlog potpredsjednika vlade i lidera desničarske stranke Liga Matea Salvinija o potpisivanju dokumenta o kraju vlade, formirane prije 14 mjeseci u koaliciji sa Pokretom pet zvjezdica Luidjija di Maja.

Salvini je prošle nedjelje iznenada saopštio kraj vladajuće koalicije.

Koaliciona kriza nastala je oko nedavnog parlamentarnog glasanja za željezničku liniju brzog voza između Torina i Liona u Francuskoj. Liga je glasala za tu liniju a Di Majov pokret se tome od ranije protivi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније