Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 08. 2019. 22:22   >>  22:20

TRŽIŠTE OBVEZNICA

Indeksi na Vol stritu potonuli, moguća recesija u SAD?

Indeksi na Vol stritu danas su potonuli pošto je tržište obveznica nagovijestilo mogućnost recesije u SAD.

Gotovo tri sata od početka trgovanja u Njujorku, Dau Džons je izgubio više od 600 poena i u minusu je 2,5 odsto, Standard end Pur 500 takođe je u crvenom 2,5 odsto, a Nasdak 2,8 odsto.

Kamatna stopa na obveznice američke vlade sa dospijećem od dvije godine u srijedu je nakratko bila više od kamate na obveznice sa rokom dospijeća od deset godina, što je bio signal mnogih ranijih recesija, navodi Asošiejted pres.

To znači da investitori mogu više da zarade od kratkoročnih nego od dugoročnih obveznica, što je suprotno tržišnoj logici i mogao bi da bude nagovještaj da su izgubili vjeru u stabilnost američke ekonomije, navodi Glas Amerike.

U Evropi je nemački DAX danas pao 2,2 odsto, francuski CAC 40 završio je u minusu 2,1 odsto, dok je britanski FTSE 100 u crvenom 1,4 odsto.

Na istoku su indeksi danas završili trgovanje u plusu, japanski Nikei 225 porastao je 1,0 odsto, južnokorejski Kospi 0,7 odsto, hongkonški Hang Seng 0,1 odsto, a Šangajski kompozitni indeks 0,4 odsto. Australijski S&P/ASX 200 završio je u plusu 0,4 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније