Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 08. 2019. 19:41 >> 19:40

U SIRIJI

SAD: Oslobodite novinara otetog prije 7 godina

Američke vlasti pozvale su danas na oslobađanje novinara Ostina Tajsa otetog u Siriji prije tačno sedam godina, ocjenjujući da je on još živ.

"Mislimo da je još živ i veoma smo zabrinuti za njega", navela je na Tviteru portparolka američkog Ministarstva inostranih poslova Morgan Ortagus i dodala da vlasti rade na njegovom povratku kući.

"Pozivamo otmičare da oslobode novinara i okončaju to bolno iskustvo za njega", dodala je portparolka.

Tajs je otet 14. avgsta 2010.  kod Damaska. Tada je imao 31 godinu. Američka administracija je ranije navodila da je novinar živ ali nije nikada dala druge detalje.

Tajs je nezavisni novinar koji je radio za Vašington post, CBS, AFP i druge medije. Otmičari su 2012.  kad je otet, emitovali video snimak sa Tajsom koji je imao povez preko očiju.

Za sada se ne zna ko su njegovi otmičari, a američke vlasti su 2018.  ponudile nagradu od miliona dolara za informacije o Tajsu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније