Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 02. 2013. 21:23 >> 21:21

GOTOVO 4 GODINE KASNIJE

Italija: Osuđeni zbog nemara u zemljotresu

Italijanski sud danas je proglasio krivim četiri osobe za ubistvo iz nehata nakon što se u zemljotresu, aprila 2009.godine, srušio učenički dom u kome je poginulo osmoro učenika u gradu Akvili.

Bernardino Pače, Pjetro Ćentofanti i Tankredi Rozikone, koji su izvodili radove na restauraciji doma 2000. godine, osuđeni su na po četiri godine zatvora, prenose italijanski mediji.

Četvrti osuđenik, tehničar Pjetro Sebastijani proglašen je krivim, jer je nakon provjere potvrdio da je učenički dom bezbjedan i osuđen je na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Njima je naloženo i da plate 100.000 eura svakom od roditelja koji su izgubili djecu u nesreći, kao i 50.000 eura svakom bratu i sestri stradalih učenika.

Akvilu i okolinu, u aprilu 2009., pogodio je razorni zemljotres jačine 6,3 stepeni Rihtera u kome je poginulo 309 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније