Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

15. 08. 2019. 12:12   >>  12:12

OSTRVO LAMPEDUZA

Migranti na brodu čekaju spas

Španski humanitarni brod "Open Arms" sa 147 migranata usidrio se danas u italijanskim vodama gdje čeka odobrenje da uplovi u luku na ostrvu Lampedusa.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zabranio je da brod uđe u luku.

Međutim, ministarka odbrane, Elizabeta Trenta odbila je da potpište Salvinijevu zabranu za uplovljavanje, rekavši da politika ne može da izgubi humanost.

Salvini je rekao da je Italija već primila previše spašenih migranata prethodnih godina i insistira da druge članice Evropske unije preuzmu migrante koji se nalaze na otvorenom moru preko dvije nedjelje.

Italijanski mediji su prenijeli da se dva broda mornarice nalaze u blizini kako bi evakuisali djecu, dan nakon što je premijer Đuzepe Konte pitao Salvinija da im dozvoli da se iskrcaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније