Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

16. 08. 2019. 12:50   >>  13:00

U KINI

Afrička kuga srezala svinjski fond za trećinu

Svinjski fond Kine se smanjio za 32,2 odsto u julu u odnosu na isti mjesec prošle godine, jer se afrička svinjska kuga i dalje širi zemljom.

Kinesko ministarstvo poljoprivrede je navelo i da je broj krmača smanjen za 31,9 odsto u julu, odnosno u periodu od godinu, nakon što je u Kini prijavljen prvi slučaj izbijanja te bolesti koja je pogubna za svinje, ali ne ugrožava ljude, prenosi agencija Rojters.

Svinjska groznica teško je pogodila kinesku proizvodnju svinjskog mesa, poremetivši njen ogroman sektor agrobiznisa i preoblikujući globalnu trgovinu mesom.

Prošlomjesečno smanjenje broja svinja i krmača je, takođe, znatno veće od pada iz juna, kada je broj svinja smanjen za 25,8 odsto, a broj krmača za 26,7 procenata. Procjene industrije govore da bi se svinjski fond mogao smanjiti još više, a neki prognoziraju i pad od čak 50 odsto.

Sve veći nedostatak svinja pogurao je cijene žive vage u Kini iznad rekordnih nivoa zabilježenih u 2016. godini, a nacionalni prosjek je ove nedjelje iznosio 23,49 juana (3,34 dolara) po kilogramu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније