Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Mina ]

17. 08. 2019. 10:00 >> 10:00

ČEKAJU ODGOVOR VLADE

Ponovo protesti u Hong Kongu

U Hong Kongu su danas nastavljeni protesti protiv vlasti bliskih zvaničnom Pekingu, kojima su se, u znak podrške učesnicima demonstracija, pridružili nastavnici.

Oni od vlade traže da odgovori na zahtjeve demonstranata i da prekine da se služi, kako tvrde, policijskim nasiljem kako bi rastjerala učesnike protesta.

Učesnici protesta, koji su preplavili javni trg u finansijskom okrugu, nosili su transparente s natpisom "Zaštitite narednu generaciju", prenosi AP.

Ovo je deseta sedmica kako se održavaju protesti u Hong Kongu koji ne pokazuju znake jenjavanja, a ovog vikenda planirano je održavanje niza skupova i bar jedan marš.

Demonstranti traže ostavku gradskog lidera, demokratske izbore i nezavisnu istragu o, kako navode, upotrebi sile policije.

AP navodi da u obližnjem Šendženu, kineska policija održava vežbe, što je podstaklo spekulacije da bi njeni pripadnici mogli da budu poslati u Hong Kong kako bi ugušili proteste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније