Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

18. 08. 2019. 14:20 >> 14:42
4

PODRŽAVAO DESNICU

Grčki mitropolit osuđen zbog govora mržnje podnio ostavku

Mitropolit Kalavrite Amvrosios, vatreni grčki konzervativac, podnio je ostavku. Poznat je po oštrim izjavama protiv onih za koje je tvrdio da djeluju "nehrišćanski", uključujući homoseksualce, migrante i političare.

Amvrosios (81) je objavio ostavku tokom današnje liturgije.

Bio je mitropolit Kalavrite, na jugu Grčke, od 1978. godine.

Pažnju je privukao podrškom krajnje desničarskoj, anti-imigrantskoj stranci "Zlatna zora" koja je sada u raspadu, a njeni funkcioneri su na suđenjima i u zatvorima.

Ranije ove godine, Amvrosios je sudski osuđen zbog govora mržnje o LGBT osobama.

Dobio je samo uslovnu kaznu od sedam mjeseci zatvora.

Prošle godine je izjavio da je smrtonosni požar sa stotinu poginulih u blizini Atine bila "božija kazna" za tadašnjeg "ateističkog" ljevičarskog premijera, Aleksisa Ciprasa.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније