Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

19. 08. 2019. 07:55 >> 07:55
1

PREMIJERKA DANSKE

Apsurdna ideja o prodaji Grenlanda

Grenlad nije na prodaju, a ideja da se proda SAD-u je apsurdna, poručila je danas danska premijerka Mete Frederiksen, nakon što je ekonomski savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa potvrdio da je Vašington zainteresovan za kupovinu tog ostrva.

"Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski. Grenland pripada Grenlandu. Iskreno se nadam da nijesu mislili ozbiljno", rekla je Frederiksen za list Sermitsiak tokom posjete Grenlandu, koji je u sastavu Kraljevine Danske.

Tramp stiže u posjetu Kopenhagenu početkom narednog mjeseca, kada bi trebalo da se Frederiksen i premijerom Grenlanda Kimom Kilsenom razgovara o Arktiku, prenosi Rojters.

Ekonomski savjetnik Bijele kuće Leri Kadlou ranije danas je potvrdio da Tramp "želi da razmotri" kupovinu Grenlanda, iako su sa tog ostrva poručili da nijesu na prodaju.

Kudlou je za Foks njuz sandej rekao da ne želi da predviđa šta bi moglo da se dogodi, ali je rekao da je Grenland, koji se nalazi između Atlantskog i Sjevernog ledenog okeana, "strateško mjesto" sa "mnogo vrijednih minerala".

Nakon što je Vol strit žurnal nedavno objavio da je Tramp zainteresovan za kupovinu Grenlanda od Kraljevine Danske, šefica diplomatioje Grenlanda poručila je da to ostrvo nije na prodaju.

Grenland je ledeno ostrvo u sastavu Kraljevine Danske, površine 2.166.086 kvadratnih kilometara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније